Parodontologie Praktijk Twente
Contact: 053-4300024

Nieuws

Wij bezoeken het NVvP congres op vrijdag 3 april, de praktijk is dan gesloten!

Digitale nota Infomedics
Als u bij ons op afspraak bent geweest, bent u gewend om de rekening van Famed te ontvangen. Famed is samengegaan met Infomedics. Onze rekeningen worden daarom vanaf 1 januari 2020 door Infomedics verstuurd. Wanneer uw mobiele nummer en e-mailadres bij ons bekend zijn, kunt u uw rekening voortaan ook digitaal ontvangen. Wilt u hier gebruik van maken? Controleer dan tijdens uw volgende bezoek of wij de juiste gegevens van u in ons systeem hebben staan.

Er is ook een uitgebreide gezondheidsvragenlijst. Wilt u deze ingevuld meenemen voor uw eerste onderzoek? Indien u de vragenlijst digitaal wilt terugsturen verzoeken wij u dit, vanwege uw privacygevoelige informatie, via het beveiligde contactformulier te doen.

Wie krijgt parodontitis?

Ongeveer 50% van alle mensen kan parodontitis krijgen. Dit heeft te maken met individuele vatbaarheid, die genetisch bepaald is. Er bestaan echter verschillende soorten en gradaties. Iedere parodontitis begint met tandvleesontsteking, maar niet iedere tandvleesontsteking leidt tot een ernstige parodontitis. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, die de weerstand tegen de bacteriële aanval kunnen beïnvloeden. Erfelijke aanleg, suikerziekte en roken kunnen een rol spelen. Parodontitis is meestal een langzaam verlopend chronisch proces met een klachtenvrij verloop. Er is echter ook een agressieve vorm van parodontitis die zich heel snel kan ontwikkelen en al op jonge leeftijd tot verlies van tanden en kiezen kan leiden. Vooral bij agressieve parodontitis spelen erfelijke factoren een rol.

Naast een verhoogde kans op gebitsverlies, bestaat er ook een risico voor de algemene gezondheid. Parodontitis zorgt ervoor dat er bacteriën en hun restproducten via de kleine bloedvaten rond het ontstoken tandvlees in het gehele lichaam terecht komen.  Uit onderzoek blijkt, afhankelijk van de ernst van deze aandoening, een relatie te bestaan tussen parodontitis en de ontwikkeling van suikerziekte (diabetes), hart-en vaatzieken, en vroeggeboortes.

Wat kun je er tegen doen?