Parodontologie Praktijk Twente
Contact: 053-4300024

Nieuws

 

In verband met de feestdagen zijn wij gesloten van 24 december vanaf 13.15 uur tot en met vrijdag 27 december. Op maandag 30 en dinsdag 31 december wordt beperkt behandeld naar gemaakte afspraak. Woensdag 1 januari 2025 is de praktijk gesloten.

 

Vanaf 1 december is onze telefonische bereikbaarheid gewijzigd: van 12.30 tot en met 13.15 is er een pauze. Wij zijn dan weer na 13.15 uur bereikbaar.
Op donderdag en vrijdag is de balie bezet tussen 10.00 en 12.00 uur voor telefonische vragen. U kunt ook hier het contactformulier invullen en een bericht achterlaten.

 

We zijn op zoek naar enthousiaste nieuwe collega's ! Klik hier voor meer informatie over de vacatures.

Wie krijgt parodontitis?

Ongeveer 50% van alle mensen kan parodontitis krijgen. Dit heeft te maken met individuele vatbaarheid en mondhygiëne. Er bestaan echter verschillende soorten en gradaties. Iedere parodontitis begint met tandvleesontsteking, maar niet iedere tandvleesontsteking leidt tot een ernstige parodontitis. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, die de weerstand tegen de bacteriële aanval kunnen beïnvloeden. Erfelijke aanleg, suikerziekte en roken kunnen een rol spelen. Parodontitis is meestal een langzaam verlopend chronisch proces met een klachtenvrij verloop. Er is echter ook een agressieve vorm van parodontitis die zich heel snel kan ontwikkelen en al op jonge leeftijd tot verlies van tanden en kiezen kan leiden. Vooral bij agressieve parodontitis spelen erfelijke factoren een rol.

Naast een verhoogde kans op gebitsverlies, bestaat er ook een risico voor de algemene gezondheid. Parodontitis zorgt ervoor dat er bacteriën en hun restproducten via de kleine bloedvaten rond het ontstoken tandvlees in het gehele lichaam terecht komen. Uit onderzoek blijkt, afhankelijk van de ernst van deze aandoening, een relatie te bestaan tussen parodontitis en de ontwikkeling van suikerziekte (diabetes), hart-en vaatzieken, en vroeggeboortes.

Wat kun je er tegen doen?