Parodontologie Praktijk Twente
Contact: 053-4300024

Nieuws

Update COVID-19 - 15 maart 2020
Alle mondzorgpraktijken, ook de PPT, worden geadviseerd om tot 6 april 2020 alleen nog spoedeisende klachten te behandelen. Vanaf maandag 16 maart 2020 zal de PPT tot nader bericht, gesloten zijn. Hiermee komen alle reguliere behandelingen bij tandarts-parodontoloog en mondhygiënist te vervallen. Voor ernstige nabezwaren na recent chirurgie kunt u als niet-Corona patiënt uiteraard bellen voor een afspraak. Wij proberen iedereen persoonlijk te benaderen om afspraken af te zeggen, maar kunnen dit helaas niet garanderen. We doen een dringend verzoek de praktijk te mijden. Wij hopen op uw begrip, in deze voor ons ook zeer uitzonderlijke situatie.

Op Allesoverhetgebit.nl kunt u het laatste nieuws over een tandartsbezoek en het coronavirus lezen.

 

Er is een uitgebreide gezondheidsvragenlijst. Wilt u deze ingevuld meenemen voor uw eerste onderzoek? Indien u de vragenlijst digitaal wilt terugsturen verzoeken wij u dit, vanwege uw privacygevoelige informatie, via het beveiligde contactformulier te doen.

Implantologie

Het plaatsen van tandheelkundige implantaten is onlosmakelijk verbonden met een gezond parodontium (tandvlees en kaakbot). Voor het plaatsen van implantaten op posities waar tanden en/of kiezen verloren zijn gegaan, is het belangrijk dat het parodontium gezond is. Voordat er geïmplanteerd wordt is het dus van belang dat er eerst parodontologisch onderzoek en, indien nodig, parodontale behandeling plaatsvindt.

Een implantaat is geen natuurlijke tand of kies. Er gaat niets boven het behoud van eigen tanden en kiezen. Als een tand of kies echt niet te behouden is of wanneer de inspanning die verleend moet worden niet in verhouding staat tot een duurzaam functie-behoud, is een implantaat een goede indicatie. De hulpvraag voor een vaste prothetische reconstructie, met een implantaat, dient duidelijk aanwezig te zijn. Het alternatief voor een implantaat is een uitneembare prothetische reconstructie, bijvoorbeeld een (frame)prothese. Dit dient ook duidelijk besproken te worden.

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 50% van de bevolking gevoelig is voor parodontitis. Peri-implantitis (ontsteking van het kaakbot rondom een implantaat) wordt grotendeels veroorzaakt door dezelfde bacteriën die parodontitis veroorzaken. Onbehandelde parodontitis vormt dus een groot risico voor het kaakbot rondom het implantaat, en daarvoor voor het implantaat zelf. Een goede zelf- en nazorg rondom het implantaat is daarom van groot belang voor het behoud van het implantaat en voor een gezonde mond.

E.J.W. Zeubring is tandarts-parodontoloog en implantoloog en voert deze behandeling uit.

Wat is een implantaat?