Parodontologie Praktijk Twente
Contact: 053-4300024
Spoed: 06‑23 08 49 16

Nieuws

 

PPT zoekt nieuwe collega's!

Lees meer

 

Er is een uitgebreide gezondheidsvragenlijst. Wilt u deze ingevuld meenemen voor uw eerste onderzoek? Indien u de vragenlijst digitaal wilt terugsturen verzoeken wij u dit, vanwege uw privacygevoelige informatie, via het beveiligde contactformulier te doen.

Parodontologie Praktijk Twente

De Parodontologie Praktijk Twente (PPT) is een verwijspraktijk voor patiënten met parodontale problemen en orale implantologie. Parodontitis is een ontsteking van tandvlees en het ondersteunend kaakbot zodat een verwijzing van tandarts en/of mondhygiënist naar een parodontoloog voor behandeling noodzakelijk is.

Een parodontoloog is een gespecialiseerde tandarts, die naast de zesjarige opleiding tandheelkunde een driejarige fulltime opleiding Parodontologie en Implantologie heeft gevolgd, en behandelt uitsluitend op verwijzing en met instemming van tandarts en of mondhygiënist. De in de PPT werkzame parodontologen zijn erkend en geregistreerd door de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie.

Deze erkenning geeft het recht naar buiten te treden als Parodontoloog NVvP, een kwaliteitskeurmerk. Door een periodieke visitatieprocedure uitgaande van deze vereniging blijft de kwaliteit gewaarborgd. Kijk voor meer informatie ook op www.nvvp.org.

Onze mondhygiënisten en assistenten zijn intern en extern nageschoold. Kijk voor meer informatie ook op de website van het kwaliteitsregister Mondhygiënisten.

De verwijspraktijk, gevestigd in Enschede sinds 1993, heeft een zeer centrale ligging en is gemakkelijk bereikbaar zowel met openbaar vervoer als met individueel vervoer. Er is een eigen parkeerterrein.

De PPT is gevestigd op de eerste verdieping van de Auke Vleerstraat 5. Een traplift maakt het uitstekend toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

Voor patiëntenbehandeling zijn 7 behandelkamers en een afgesloten röntgenkamer ingericht. Een sterilisatieruimte biedt optimale mogelijkheid tot perfecte hygiëne en sterilisatie. Ook is er een aparte onderwijsruimte aanwezig.