Parodontologie Praktijk Twente
Contact: 053-4300024

Nieuws

Let op: De PPT is verhuisd naar Institutenweg 10 in Enschede (7521 PK). Wij bevinden ons in een nieuw pand (Speak Up) aan de overzijde van de Auke Vleerstraat op de eerste verdieping. Parkeren kan op het aangelegen parkeerterrein. De ingang zit aan de zijkant (tegenover 3T) en u kunt gebruik maken van trap en/of lift. Er is een fietsenstalling om de hoek.

 

Update Leidraad Mondzorg Corona - oktober 2021
COVID-19 maatregelen: kort voor de afspraak de praktijk betreden, desinfecteer de handen en we houden 1,5 meter afstand. Dank u wel ! 

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunsttandwortel die in het kaakbot wordt geplaatst. Het implantaat steekt iets boven het tandvlees uit zodat er een kroon of een brug opgeplaatst kan worden. Implantaten zijn gemaakt van titanium, wat een lichaamsvriendelijk materiaal is waar het bot zich gemakkelijk aan hecht. Ook is het mogelijk om een klikprothese op implantaten te plaatsen. In tegenstelling tot een kroon of een brug is een klikprothese uitneembaar.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen implantaten die in een één-fase of twee-fasen geplaatst zijn. Een één-fase implantaat wordt in één behandeling geplaatst. Het implantaat bestaat uit een deel dat in het bot wordt verankerd en een deel dat boven het tandvlees uitsteekt. Na een aantal weken kan er op dit implantaat een kroon, brug, of klikprothese worden geplaatst.

Een twee-fasen implantaat wordt in twee behandelingen geplaatst. In de eerste behandeling wordt een deel in het bot geplaatst en met tandvlees bedekt. Als enkele maanden later het implantaat in het bot gegroeid is, wordt het tweede deel van het implantaat geplaatst. Dit wordt gedaan door een kleine opening in het tandvlees te maken en daar een healing abutment op te plaatsen. Een aantal weken na het plaatsen van de healing abutment kan er een kroon, brug of prothese op worden geplaatst.

Behandeling implantologie