Parodontologie Praktijk Twente
Contact: 053-4300024

Nieuws

De PPT gaat verhuizen per 1 juli 2021. Klik hier voor meer informatie.

 

Update COVID-19
Alle patiënten ontvangen voorafgaand aan hun afspraak een e-mail met instructies. Houd rekening met het volgende:

*Kom niet te vroeg, maar liefst vlak voor de afspraak bij ons binnen. Laat tas en jas in de auto.

*U kunt uw handen desinfecteren bij binnenkomst. Wij verzoeken u een mondmasker te dragen tot aan de behandelkamer.

*Volg de aanwijzingen van ons personeel op, wij respecteren de 1,5 meter afstandsregel.

*Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk, vervolgafspraken kunnen telefonisch worden gemaakt.

 

Noodzaak voor behandeling?

Gingivitis (tandvleesontsteking)

Net als bij parodontitis verloopt deze ontsteking meestal zonder klachten. Op plaatsen waar de tandplaque niet goed wordt verwijderd ontstaat gingivitis. Indien deze situatie blijft bestaan is er een grote kans dat deze ontsteking zich zal uitbreiden naar het kaakbot.

Het tandvlees kan ook meer acuut ontstoken raken. De acute vorm geeft in tegenstelling tot de chronische vorm meestal wel veel pijnklachten. Het gaat hierbij meestal om een infectie veroorzaakt door specifieke bacteriën die het tandvlees van binnenuit zo sterk irriteren, dat er een grote beschadiging optreedt en poetsen zeer pijnlijk wordt. Roken en stress kunnen hierbij een rol spelen. Om verdere klachten en weefselverlies te voorkomen is behandeling zeker noodzakelijk.

Parodontitis (kaakbotontsteking)

Parodontitis is een veel voorkomende aandoening. Door parodontitis kan gebitsverlies optreden. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor de kauwfunctie, het uiterlijk en het spreken. De parodontale ontsteking kan echter ook een negatieve invloed hebben op de algemene gezondheid. Vooral bij suikerziekte, hart- en vaatziekten en zwangerschap kan parodontitis tot ernstige complicaties leiden. Roken bevordert het ontstaan van parodontitis en leidt tot snellere afbraak van het kaakbot. Preventie en behandeling zijn dus van groot belang.

Te dik of terugtrekkend tandvlees

Soms heeft het tandvlees een bijzonder ongunstige vorm. Het tandvlees kan zonder directe oorzaak te dik of in andere gevallen te dun en teruggetrokken zijn. Hoewel deze situatie niet gebitsbedreigend is en geen ontstekingsproblemen behoeft te geven, kan gespecialiseerde behandeling toch zinvol zijn.

Eerste onderzoek bij de parodontoloog