Parodontologie Praktijk Twente
Contact: 053-4300024

Nieuws

Terug

Game of Bones - NO Bulletin mei 2019

Ik ben net terug van een boeiend en inspirerend congres Osteology en het blijkt maar weer eens dat er veel raakvlakken zijn in de tandheelkunde met de verschillende specialisaties en differentiaties. Meest voorkomend zijn de relaties met de orthodontie, endodontologie, implantologie en kaakchirurgie. Een goede basis in de vorm van een gezond parodontium vormt de sleutel tot zo voorspelbaar mogelijke behandelresultaten. Zodra er een goede plattegrond is van het parodontium kan de Game of Bones beginnen. Tijdens het congres, waar veel aandacht gegeven werd aan nieuwe technieken, werd wederom duidelijk dat je als behandelaar eerst door een aanzienlijke leercurve heen moet om tot goede resultaten te komen.

Tijdens een van de lezingen werd aangegeven dat de behandeling van peri-implantitis voorspelbaarder wordt met steeds betere resultaten. Hierover in een volgende editie van dit bulletin meer.

Er werd verder aandacht gegeven aan het spel met het kaakbot vanuit endodontische en parodontologische aspecten die veel raakvlakken hebben met kaakchirurgische behandelingen. Bij deze laatste relatie groeit het besef van het belang van gezond aangehecht tandvlees en fijngevoelige technieken, met respect voor de weken delen. Een mooie ontwikkeling.

Edwin Zeubring