Parodontologie Praktijk Twente
Contact: 053-4300024

Nieuws

Terug

16 mei 2018- European Gum Health Day

De European Gum Health Day is een internationale dag voor het bewustzijn van tandvleesaandoeningen en vindt plaats op 16 mei a.s.

Verschillende parodontologiepraktijken, tandartspraktijken en mondhygiënistenpraktijken stellen zich open voor een gratis screening van het tandvlees.

Wat houdt deze screening in? Om te beoordelen of tandvlees gezond of ontstoken is, wordt de ruimte tussen de tand en het tandvlees opgemeten, de pocket. Dit gebeurt met een speciaal meetinstrument, een pocketsonde. Er wordt gekeken hoe diep de pockets zijn. Hoe dieper de pockets, hoe ernstiger de ontsteking. Er wordt voorlichting en uitleg gegeven over de staat van het tandvlees en eventuele ernst van de aandoening.

De Parodontologie Praktijk Twente is 16 mei geopend van 09.00 - 11.00 uur voor een gratis tandvleescontrole. Kijk op www.NVvP.org voor de deelnemende praktijken bij u in de buurt. 

Wat is tandvleesontsteking? De officiële naam voor ernstige tandvleesontsteking is parodontitis. Parodontitis is een ernstige ontsteking van het tandvlees en onderliggende kaakbot. In het ergste geval  kunnen tanden en kiezen los gaan staan en zelfs eruit vallen. Gezond tandvlees heeft ook een effect op de algehele gezondheid. Het is dus belangrijk te weten hoe het met je tandvlees gesteld is. Wilt u meer lezen? Kijk dan op onze website voor meer informatie over Parodontitis.

16 mei 2018- European Gum Health Day