Parodontologie Praktijk Twente
Contact: 053-4300024

Nieuws

De PPT gaat verhuizen per 1 juli 2021. Klik hier voor meer informatie.

 

Update COVID-19
Alle patiënten ontvangen voorafgaand aan hun afspraak een e-mail met instructies. Houd rekening met het volgende:

*Kom niet te vroeg, maar liefst vlak voor de afspraak bij ons binnen. Laat tas en jas in de auto.

*U kunt uw handen desinfecteren bij binnenkomst. Wij verzoeken u een mondmasker te dragen tot aan de behandelkamer.

*Volg de aanwijzingen van ons personeel op, wij respecteren de 1,5 meter afstandsregel.

*Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk, vervolgafspraken kunnen telefonisch worden gemaakt.

 

L-PRF techniek

Wondgenezing met behulp van eigen bloed

L-PRF staat voor Leucocyte Platelet Rich Fibrin. Deze methode wordt toegepast bij parodontale- en implantologische chirurgische behandelingen en na extracties voor regeneratie/wondgenezing van zowel kaakbot als tandvlees.

Hoe werkt het?

Een half uur voorafgaand aan de chirurgische behandeling wordt een venapunctie (bloedafname) uitgevoerd. Hierbij wordt bloed afgenomen in kleine buisjes. Deze buisjes worden in een speciale centrifuge geplaatst en gecentrifugeerd. De bloedplaatjes worden geactiveerd als ze in contact komen met de wanden van de buisjes, waarna er in het midden van de buisjes fibrine (bloedstollingseiwit) ontstaat. Dit wordt een soort vliesje, dat zorgt voor een snellere en betere genezing. Deze biomassa kan worden gemengd met autoloog- en/of donorbot, of er kunnen lichaamseigen membranen van worden gemaakt.

Membranen gemaakt met de L-PRF methode zijn sterk antibacterieel, ze stimuleren het afweersysteem, bevatten lichaamseigen groeifactor en stimuleren het genezingsproces. De genezing is beter en sneller in verband met aanwezigheid van lichaamseigen groeifactoren vanuit het bloed.

Wanneer wordt de methode gebruikt?

Bij het plaatsen van implantaten kan het zo zijn dat een deel van het kaakbeen eerst moet worden hersteld. Hiervoor kan de L-PRF methode worden gebruikt. De membranen worden in de mond aangebracht en natuurlijke genezing vindt plaats. De methode wordt niet alleen gebruikt voor implantologische behandelingen, maar kan ook worden gebruikt bij regeneratieve chirurgie, recessiebedekkingen en botopbouwen (onder andere sinusliften). Bovendien is dit ook na extractie aan te brengen in de extractie-alveole als socketseal / ridge preservation. Met behulp van deze methode wordt ingroei van kaakbot bewerkstelligd. Dit bevordert de genezing, stimuleert de vaatingroei in het bot en herstelt verloren gegaan tandvlees.

Medewerkers van de PPT zijn geschoold in bloedafname. De assistenten zijn op venapunctiecursus geweest en de parodontoloog indiceert.

Nazorg bij implantologie